Kék hírek

2022.08.17. 10:23

A gyorshajtás ellen léptek fel a jászkunsági rendőrök

A rendőrök Jász-Nagykun-Szolnok Megye közútjain a megengedett legnagyobb sebesség betartását ellenőrizték.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Roadpol Speed terve alapján a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság augusztus 9-11. között hajtott végre közlekedésrendészeti ellenőrzést, melynek keretében a megengedett legnagyobb sebesség betartását ellenőrizték. A gyorshajtás a legelterjedtebb jogsértés és a legfőbb baleseti ok, aminek elsődleges szerepe van a halálos illetve a súlyos sérüléses balesetek bekövetkezésében. Az ellenőrzés célja ezúttal a gyorshajtó járművezetők kiszűrése volt – közölte a police.hu.

A rendőrök az ellenőrzés időtartama alatt 266 esetben rögzítettek sebességtúllépést, ebből 58 fővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, 51 fővel szemben közigazgatási bírságot, 2 személyt feljelentettek, míg 155 járművezető esetében megállítás nélkül kezdeményeztek objektív eljárást.

A Roadpol Speed ellenőrzéshez – megfigyelői státuszban – csatlakozott romániai Máramaros Megyei Rendőrfelügyelőség két közlekedésrendész kollégája, akik az M4-es autóúton műszaki okokból megálló román sofőrnek nyújtottak segítséget anyanyelvükön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában