Vádemelés

2022.08.05. 10:28

Kidobott mosdókagyló alá rejtette a lopott táblagépet a füredi tolvaj

A Tiszafüredi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a 42 éves tiszafüredi lakhelyű férfival szemben, aki idén májusban, Tiszafüreden a vasútállomásnál lezárt kerékpár kosarából lopta el az otthagyott táblagépet, esőköpenyt és gyógyszert, majd azokat a közelben egy kidobott mosdókagyló alá rejtette.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A vádirat szerint a 42 éves férfi május 29. napján délután, Tiszafüreden, a Vasút úton egy, a vasútállomás kerítéséhez lezárt kerékpár kosarából ellopta a benne hagyott Lenovo típusú táblagépet, egy esőkabátot és gyógyszert, melyek értéke 82 ezer forint volt – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádlott azonban nem vitte messzire az ellopott tárgyakat, hanem a közelben egy kidobott mosdókagyló alá rejtette, így a nyomozó hatóság azokat lefoglalta, majd visszaadta a tulajdonosának.

A férfi korábban többször volt már büntetve rablás és lopás miatt is, e cselekményét is felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el.

Az ügyészség a vádlottal szemben fogházban letöltendő szabadságvesztést, közügyek gyakorlásától eltiltást, valamint a vele szemben korábban kiszabott, de végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtásának elrendelését indítványozta a vádiratában.

 Az ügyben a Tiszafüredi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában