Döbbenetes

2022.09.23. 14:45

Vandál rongált a tiszabői temetőben

A helyi lakos több mint ötven nyughelyről tulajdonított el kegytárgyakat vagy rongálta meg a síremléket. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 32 éves férfit.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

Egy tiszabői lakos tett bejelentést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába és elpanaszolta, hogy szeptember 21-én a délutáni órákban látogatott ki a tiszabői temetőbe hozzátartozója síremlékéhez, és megdöbbenve tapasztalta, hogy arról egy angyalszobor, egy mécsestartó és egy napelemes gyertya hiányzik, továbbá az ismeretlen elkövető egy 20 cm magas fehér angyalszobrot letört a sírról, amit otthagyott – közölte a police.hu.

A temetőhöz kiérkező rendőröket ekkor már több sértett várta, akik felháborodottan sorolták a kárukat: márványszobrot, gipszből és porcelánból készült Jézus-, angyal- és galambszobrot döntött le vagy tulajdonított el a jogsértő.

Az egyenruhások tanúkat hallgattak ki, szemlét tartottak, továbbá a rendelkezésre álló kamerafelvételt is elemezték. A feltételezett elkövető kiléte igen hamar ismertté vált. A férfit a rendőrök elfogták és előállították a Kunhegyesi Rendőrőrsre, ahol – egyelőre – 5 rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Különösebb magyarázattal nem szolgált arról, mi motiválta a vandál cselekményében.

A kamerafelvételnek köszönhetően a tettes hamar ismertté vált
Forrás: Police.hu

A nyomozók az eltulajdonított kegytárgyakat a jogsértő édesanyjának nyughelyénél megtalálták, azonban a kárt elszenvedett sértettek beazonosítása tovább folytatódik, így biztosra vehető, hogy a terhelt bűnlajstroma tovább bővül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában