Kék hírek

2022.10.10. 15:22

Bizalmába férkőzött, majd erőszakkal ellopta a demens asszony nyugdíját a ceglédi nő

Befejezték a ceglédi vizsgálók annak a 45 éves helyi nőnek a rablási ügyét, aki egy idős, demens asszony pénzét vitte el erőszakkal – közölte a minap a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hartai Gergely

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Tájékoztattak: egy 53 éves férfi tett feljelentést a rendőrségen július 15-én, miután 75 éves édesanyját kirabolták. Egy nőismerőse – kihasználva figyelmetlenségét és időskori demenciáját – beosont a hálószobájába, majd a szekrényben lévő táskában tartott pénztárcájából kivette az előző nap megkapott nyugdíjat. Az idős észrevette és próbálta visszaszerezni, ám a nő ráfogott a kezére, dulakodtak, majd a földre estek. Egy elhullajtott húszezres maradt csak a 171.500 forintos nyugdíjból.

A rendőrség közlése szerint az áldozat – demenciája okán – nem tudott sok segítséget adni a felderítéshez, a nőismerőse nevét nem tudta, ezért a ceglédi rendőrök más vonalon láttak hozzá az azonosításhoz: házi kedvence alapján igyekeztek szűkíteni a kört. Az egyik, kutyáját rendszeresen sétáltató nyomozó emlékezett egy nőre, akinek csuklójára öt órával később otthonában kattintották a bilincset. Az elrabolt 151 ezer forint nyugdíjból az ágyneműtartóban 149.500 forintot megtaláltak, lefoglaltak és visszaadták a 75 éves áldozatnak.

A ceglédi nyomozók arra is fényt derítettek, hogy a tettes és áldozata néhány hónappal azelőtt találkozott össze. A beszélgetni, ismerkedni szerető szépkorú egy-két alkalommal kávézni is meghívta magához. Egy idő után egy-egy ezressel kisegítette ideiglenes pénzzavarában, valószínűleg ilyenkor figyelhette ki a nő, honnan, mennyit vesz elő az idős. 2022 májusában eltűnt 130 ezer forintja, bár később nem emlékezett, hogy valaki elvette tőle, elköltötte, vagy valahova elpakolta, de már nem tudta, hova – ezidáig.

A 45 éves asszonyt a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének, testi sértés, valamint lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, beismerő vallomást tett. „Őszintén mondom, nem tudom miért csináltam az egészet, és nagyon sajnálom” – nyilatkozta, a pénz egy részét élelmiszerre költötte – áll a rendőrség közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában