Martfű

2022.11.22. 06:55

A tűzoltóparancsnok állt az autók elé, nehogy elgázolják a halálos balesetnél dolgozó mentőket

Azt mondja, mélységesen felháborítja az a közöny, amit a helyszínen tapasztaltak.

P. Pusztai Nóra

Fábián Attila parancsnok

Fotó: Tömösközi Károly

A mentés megkezdése ellenére több autós hajtott át a Martfű határában történt balesetnél szombaton. Ahogy arról korábban már hírportálunkon beszámoltunk, aznap délután két autó karambolozott a 442-es főúton, ahol a baleset következtében az egyik jármű az árokba sodródott. A Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság autója a mentőszolgálat munkatársai után érkezett a helyszínre.

Kéklámpával, szirénával mentünk, a menetirány szerinti bal oldalon, kikerülve a sávunkban közlekedőket. Azt vettük észre, hogy folyamatosan jönnek velünk szemben, alig akartak lehúzódni az autósok, ez lassított minket 

– mesélte felháborodva Fábián Attila parancsnok.

A mentők azonnal, szakszerűen megkezdték a sérültek mentését.

– Mikor megérkeztünk az autósok még akkor is szlalomozva kerülték ki a helyszínen lévő mentőautókat, gátolták azt is, hogy a megfelelő helyre álljunk – emelte ki.

A parancsnok kiszállt az autóból és maga állta el a forgalmat.

– Mélységesen felháborít az a közöny, amit a helyszínen tapasztaltunk abban a pillanatban. Határozottan a továbbhaladók elé kellett lépnünk, hogy álljanak már meg, mert még a végén a mentésben résztvevőket is elgázolják! – fogalmazott.

Hozzátette, szomorú, hogy itt tartunk.

A történteket a parancsnokság közösségi oldalán is megfogalmazta, gondolatai nagy vitát kavartak.

– Az volt a célom, hogy mindenki tanuljon az esetből és figyeljünk jobban egymásra, főleg, ha életmentésről van szó – hangsúlyozta.

A tapasztalatai szerint egyébként szerencsére nem mindennapos az effajta viselkedés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában