Tájékoztatás / Galériával frissítve

2022.11.09. 07:42

Csőtörés miatt víz alá került a Széchenyi lakótelep aluljárója

A megyeszékhely más-más városrészében szerdára virradóan szinte egy időben keletkezett hálózati vízcsőtörés, amely a település két víztornyát is kiürítette.

Mészáros Géza, Szoljon.hu

A szakemberek megkezdték a munkálatokat

Fotó: Mészáros János

FRISS – 15:58:

Magyarné Bede Marianna, a szolnoki Víz- és Csatornaművek Koncessziós Zrt. műszaki igazgatója arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy minden hibát sikerült elhárítani, a teljes városban helyreállt a szolgáltatás.

FRISS – 11:50:

Hírportálunk úgy tudja, hogy megindult a forgalom a Széchényi lakótelepen.

FRISS – 10:22:

A megyeszékhely más-más városrészében szerdára virradóan szinte egy időben keletkezett hálózati vízcsőtörés, amely a település két víztornyát is kiürítette. A hiba a város számos háztartását érinti: sok lakásban akadozik, vagy egyáltalán nincsen vízszolgáltatás, máshol a víznyomás nagyon alacsony.

– Magunk is meglepve tapasztaltuk, hogy majdhogynem egyszerre keletkezett a város két teljesen eltérő helyén csőtörés, amely ilyen jelentős gondot okoz a lakosságnak, és persze társaságunknak is – válaszolt megkeresésünkre Magyarné Bede Marianna, a szolnoki Víz- és Csatornaművek Koncessziós Zrt. műszaki igazgatója.

– A tenyőszigeti városrészben egy 200 milliméteres cső törött el, amely a Tószegi út közelében álló, 2000 köbméteres, mintegy 3,5 bar alapnyomású, ellennyomó rendszerű víztornyot ürítette le. A Széchenyi városrészben bekövetkezett 500 milliméteres vízcső részleges törése pedig a Kaán Károly úton lévő, 3000 köbméteres, 6 bar magasnyomású, töltő-ürítő rendszerű víztoronyt merítette le. Munkatársaink a hibaelhárítást mindkét helyen azonnal megkezdték. A kiszakaszolások megtörténtek. A vízszolgáltatás a tenyőszigeti városrészben már helyreállt, a Széchenyi lakótelepen pedig a szakembereink várhatóan a sötétedés beállta előtt kijavítják a meghibásodott hálózatot, és addig ott is üzemképes lesz a rendszer – tudtuk meg a VCSM Zrt. műszaki igazgatójától. 

Szerda délelőtt még javában dolgoztak a munkások a Pozsonyi úti aluljáróban, ahol hajnali csőtörés okozta sár és iszap maradványokat távolitották el Fotó: Varga Csaba

FRISS – 8:17:

A VCSM tájékoztatása szerint, a Kaán Károly úton eltört egy fónyomócső, ami miatt leürült a víztorony, ez pedig olyan nyomáscsökkenést okozott a rendszerben, hogy Szolnok több városrészében pillanatnyilag szünetel a vízszolgáltatás.

A VCSM munkatársai haladéktalanul megkezdték a hiba elhárítását.

Korábban írtuk:

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint, a szolnoki Széchenyi lakótelepen a szerda reggel történt csőtörés miatt az aluljáró víz alá került, ezért kérik az arra közlekedőket, hogy az ellenkező irányba, a 32. számú út felé kerüljenek.

A területet lezárták
Fotós: Mészáros János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában