Jászkunság

2022.11.18. 19:09

Elrendelték a felesége megölésével gyanúsított férfi letartóztatását

A bántalmazás következtében a nő a helyszínen életét vesztette.

Mészáros Géza

A Szolnoki Törvényszékre érkezik a gyanúsított

Fotó: Nagy Balázs

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség indítványára a Szolnoki Járásbíróság pénteken elrendelte egy 45 éves szegedi férfinek a letartóztatását – informálta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtó-, illetve a Szolnoki Törvényszék kommunikációs osztálya.

Az illető a napokban Szegeden, egy veszekedés során, a közös otthonukban megfojtotta a feleségét.

Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint november 15. 21 óra és 16. 04 óra közötti időben a férfi és felesége között veszekedés alakult ki szegedi lakásukban. Ennek során a férfi a hálószobában az ágyon fekvő felesége mellkasára térdelt, két kézzel megragadta a nyakát és addig szorította, amíg a nő már nem mozdult. 

A bántalmazás következtében a nő a helyszínen életét vesztette.

A férfi november 16-án késő délután az édesapja kérésére, az ő kíséretében a rendőrségen feladta magát.

A főügyészség indítványában arra hivatkozott, hogy a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára figyelemmel (5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bűncselekmény) megalapozottan feltehető, hogy a férfi az eljárásban szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna, elszökne, elrejtőzne.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványát megalapozottnak tartotta, és november 18-án, pénteken 14 órakor elrendelte a férfi letartóztatását, legfeljebb egy hónapnyi időtartamra. Az ügyész elfogadta a határozatot. A gyanúsított és védője fellebbezett, illetve a férfi ügyvédje indítványozta, hogy amennyiben a letartóztatás tényét az ügyben eljáró Szolnoki Törvényszék jogerősen is helybenhagyja, úgy annak helyszínének az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelöljék ki, a férfi állapotára tekintettel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában