Rendőrség

2022.11.27. 16:37

Rongált, lopott majd három balesetet okozott egy szolnoki férfi, mindezt egy óra alatt

Egy szolnoki férfi alig egy óra alatt két ház ablakát megrongálta, pénzt és tárcát lopott, elvitt egy gépkocsit, majd azzal három balesetet okozott.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A megalapozott gyanú szerint egy 26 éves férfi november 26-án reggel két szomszédos szolnoki családi ház ablakait kövekkel megdobálta, és a nyílászárók üvegei betörtek –
olvasható a police.hu-n. Majd az utcában továbbhaladt és az egyik ház előtt parkoló, nyitva hagyott autóból kivett 3000 forint készpénzt, és egy tárcát a benne lévő okmányokkal, ezt követően folytatta útját. Még mindig ugyanabban az utcában, pár házzal arrébb egy újabb nyitott állapotú autóra talált, amiben az indítókulcs is benne volt, így abba beült, majd a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül elhajtott.

A férfi haladása során Szolnok belvárosában, a Thököly úton, egy forgalmi ok miatt megálló autó hátuljába ütközött, és megállás nélkül továbbhajtott. 

Onnan pár utcányira a sofőr elvesztette uralmát a kocsi irányítása felett és egy fának ütközött. Az autóról leesett a rendszámtábla, de az még mindig járóképes volt így innen is elhajtott a férfi. 

Az ámokfutás a Horog utcában ért véget, mikor egy bal kanyarban letért az úttestről és az útmenti ingatlan kerítésének ütközött, majd az ott lévő fának csapódva megállt. A sofőr, miután az ingatlan tulajdonosa tájékoztatta, hogy értesítette a rendőrséget, az összetört, járóképtelen autót hátrahagyva elszaladt a helyszínről. 

A történésekről külön-külön bejelentés érkezett a rendőrségre. A szolnoki rendőrök a rendelkezésre álló kamerafelvétel és a szemtanúk elmondása alapján megállapították, hogy az események ugyanazon férfihez köthetők és rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt. A kapitányság munkatársai azonnal megkezdték a jogsértő felkutatását, és még aznap, a délután folyamán egy szolnoki ingatlanban elfogták. A gyanúsítottként kihallgatott férfi elismerte a cselekmények elkövetését, valamint az általa elmondottak alapján felmerült a gyanúja annak, hogy bódult állapotban közlekedett a gépjárművel.

A rendőrök megállapították továbbá, hogy a terhelt vezetői engedéllyel nem rendelkezik, és eltiltás hatálya alatt közlekedett a gépkocsival. A balesetek során más személy nem sérült meg a jogsértőn kívül, neki könnyű sérülése keletkezett. A nyomozók a férfit őrizetbe vették.  

A Szolnoki Rendőrkapitányság 2 rendbeli rongálás vétség, garázdaság vétség, jármű önkényes elvétele bűntett, járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség, lopás vétség miatt folytat eljárást, valamint eljárást kezdeményezett járművezetés bódult állapotban bűncselekmény és a közúti balesetek kapcsán szabálysértés elkövetése miatt.        

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában