Ítélet

2022.11.25. 17:25

Sötétedés után lopózott oda a szolnoki vasútállomáson alvó utastársához az idegen

Akkor fordultak rosszra a dolgok, amikor a többszörösen büntetett előéletű férfi felbukkant a váróteremben.

Szoljon.hu

A kiszolgáltatott, alvó férfi semmit sem tehetett

Fotó: Shutterstock.com

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak az 55 éves, többszörösen büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2021. október 8-án este fél kilenc körül a szolnoki vasútállomás várótermében megpróbálta ellopni az egyik alvó utastársa vércukorszint mérő készülékét és annak tartozékait. Nem járt azonban sikerrel, a vasútállomáson szolgálatot teljesítő rendőr tetten érte, így zsákmány nélkül maradt.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint, aki idegen dolgot jogtalanul elvesz egy védekezésre képtelen, például alvó embertől, azt egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyben 2021. november 2-án emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság két tárgyalást tartott, és az utóbbin, 2022. április 28-án ítéletet hozott. A vádlottat – aki mindvégig tagadta bűnösségét –, mint többszörös visszaesőt, kifosztás bűntette miatt 3 év 6 hónap fegyházra ítélte, és 4 évre eltiltotta a közügyektől.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol a napokban jogerősen lezárult.

A Szolnoki Törvényszék november 15-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta, tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában