Talány

2022.12.21. 17:25

A helyi tévé stúdiója előtt találták meg a városi betlehemből ellopott szamarat Cegléden

Rendőrségi ügy lett belőle.

Hartai Gergely

Egyelőre nem tudni, ki és miért vitte el a városi betlehemből a szamár figurát

Fotó: CVT

Ellopták a ceglédi katolikus templom előtt álló betlehem szamárfiguráját, amelyet hétfőn éjszaka vihetett magával valaki. Aztán még egy csavar is volt a történetben, mert az ünnepi díszt végül a helyi televízió székházánál találták meg.

Az ügy kapcsán Pap Zsolt, a televízió ügyvezető-főszerkesztője elmondta, hétfőn reggel munkába menet szembesültek az épület közelében sorsára hagyott állatfigurával.

– Hogy miért éppen ide került, és hogy pontosan mikor tették azt le, nem tudjuk.

Elképzelhető, hogy aki elhozta rájött, hogy értelmetlenség, amit csinált. Semmiféle észszerűséget nem látunk a dologban

– taglalta az ügyvezető, aki hírportálunknak azt is elárulta, hogy az eltűnt szamár megtalálásáról értesítették a helyi művelődési központot. – Tudtuk, hogy a szamár a katolikus templomnál lévő betlehemből való, melyet a Kossuth Művelődési Központ rendezett be. Így hát mindjárt szóltunk is az intézmény igazgatónőjének az esetről – tette hozzá.

Hírportálunk az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot is megkereste. Szabóné Berki Bianka sajtószóvivő úgy tájékoztatott, hogy egy kedden délelőtt tett bejelentés alapján a Ceglédi Rendőrkapitányság lopás miatt szabálysértési eljárást indított egyelőre ismeretlen tettes ellen. Ám mint ahogy azt fentebb írtuk, az ellopott szamarat később sértetlenül megtalálták, azóta visszakerült eredeti helyére.

Egyébként némelyek más ünnepi dekorációkon is levezették indulataikat, a város adventi koszorúját például is többször megrongálták már.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában