Rendőrség

2022.12.28. 13:03

Megoldották a tankolást: több száz liter gázolajat lopott két férfi Jászszentandráson

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőket, akik összesen 7 alkalommal tulajdonítottak el hevesi és jászsági járművekből több száz liter üzemanyagot.

Szoljon.hu

Az egyik busz üzemanyagtartályának felfeszített fedele

Forrás: police.hu

Két hevesi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy december 15-én 16 óra és december 23-án 9 óra között egy Jászszentandráson parkoló autóbusz tankjából 280 liter gázolajat loptak el – olvasható a police.hu-n. Néhány nap múlva a páros ismét egy Jászszentandráson parkoló autóbuszt szemelt ki magának, ez esetben 269 liter gázolajat vittek el az üzemanyagtartályból. 

A bűncselekményekkel mintegy 400 ezer forintos kárt okoztak a tulajdonosnak.  

A jászsági rendőrök helyszíni szemlét folytattak, adatokat gyűjtöttek, tanúkat hallgattak ki, majd a Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyék közötti példás bűnügyi együttműködés keretében a hevesi nyomozók előállították a feltételezett elkövetőket a Hevesi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásuk is megtörtént. Mindkét terhelt beismerő vallomást tett. Egyikük elmondta, hogy a gyanúsításban foglalt jászszentandrási eseteken kívül további 5 alkalommal loptak el több száz liter gázolajat autóbuszból és kamionból Hevesen és Jászapátin. A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetése miatt folytat eljárást.

Az elkövetők összesen 7 alkalommal tulajdonítottak el hevesi és jászsági járművekből több száz liter üzemanyagot
Forrás: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában