Jogosítványa sincs / Képekkel frissítve

2023.01.20. 11:46

Négy vármegyén át üldözték a Jászapátiról ellopott buszt, mely végül árokba csapódott – videóval

A buszt éjszaka lopták el, 4 vármegyét megjárva egy árokba borulva ért véget az útja. A tolvajt elfogta a rendőrség.

Szoljon.hu

A tettes a baleset után kiugrott a buszból, majd megpróbált elmenekülni a helyszínről

Forrás: Tóth Imre/haon.hu

Csütörtök este jelentették a rendőrségnek, hogy Jászapátról elloptak egy 40 millió forint értékű autóbuszt – olvasható a police.hu-n. A busz útja azonban nem maradt észrevétlen: a jármű ugyanis GPS nyomkövetővel volt ellátva, így a jármű útvonalát hamar sikerült meghatározni. A jászsági rendőrök megkezdték a busz követését, mely több megyén keresztül zajlott. A tolvaj ugyanis járt Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegye területén is. A sofőr nem foglalkozott a rendőri jelzésekkel sem, majd Hajdú-Bihar vármegyében a 4-es számú főúton, Kaba és Püspökladány között áttért a menetirány szerinti baloldalra, majd az árokba hajtott, ahol fának ütközött. 

A buszt hosszú ideig üldözték a rendőrök
Forrás: Tóth Imre/haon.hu

A férfi kipattant a buszból és a szántóföld felé menekült, de a rendőrök utolérték és elfogták.

A rendőrök azt is kiderítették, hogy az önjelölt buszsofőr rovásán több is van ennél. Két nappal ezelőtt ugyanis egy személyautót is elkötött Jászapátin, melyet ugyan azonnal értékesített, de a nyomozók megtalálták és lefoglalták a kocsit. 

A 22 éves jászapáti férfit a nyomozók őrizetbe vették. Mint kiderült, a férfinek jogosítványa sincs, és korábban már el is tiltották a vezetéstől.

 

Fotós: Donka Ferenc
Fotós: Donka Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában