Törökország / Mezőtúr

2023.02.13. 14:30

Épségben hazatért Mezőtúrra Papp János, a Hunor Mentőcsapat tagja

A Hunornak tizenhét túlélőt, köztük három gyermeket sikerült kimenteniük a romok alól.

R. Á.

A Hunor Mentőcsapatot szállító katonai gép ma hajnalban érkezett Magyarországra

Forrás: Szűcs Dániel Facebook-oldala

Hétfő hajnalban megérkezett a Hunor Mentőcsapatot szállító katonai gép Magyarországra a földrengés sújtotta Törökországból. Az egység a katasztrófa helyszínén veszélyes küldetést teljesített, de szerencsére mindenki épségben hazatért. A csapat tagja volt a mezőtúri Papp János tűzoltó százados, akinek hazaérkezéséről a város polgármestere is hírt adott. 

– Köszönjük az egész csapatnak és mi kiemelten Papp Jánosnak, a mezőtúri hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettesének önzetlen segítő szolgálatát. Délelőtt telefonon beszéltem Janival és hamarosan személyesen is találkozni fogunk. Addig is jó pihenést kívánok! Örülünk, hogy itthon vagy! – írta bejegyzésében Szűcs Dániel.

Mezőtúr polgármestere posztjában kiemelte: végtelenül büszkék lehetünk mindannyiukra, hiszen fizikailag és lelkileg is embert próbáló körülmények között 17 túlélőt, köztük három gyermeket sikerült kimenteniük a romok alól. A kárterületen a gyakori és erős utórengések ellenére a magyar csapat folyamatos váltással dolgozott a nap 24 órájában.

Papp János tűzoltó százados, a mezőtúri hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese
Forrás: Szűcs Dániel Facebook-oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában