Verseny

2023.02.16. 14:30

Jászkunsági diákok rajzpályázatát is várja a katasztrófavédelem

A vármegyéből is várják a kreatív pályázatokat, akár filmet is forgathatnak.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén olyan alkotásokat vár, amelyeken keresztül az iskolások azt mutatják meg, hogy hogyan menthet életet a füstérzékelő. 

A diákok három korcsoportban pályázhatnak, szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be, de akár filmet is forgathatnak.

A pályaműveket április 21-ig lehet beküldeni postán vagy e-mailen, előzetes egyeztetés után személyesen, a korcsoport és kategória megjelölésével. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint, a területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait júniusban adják át Budapesten. 

Az országos verseny győztesei értékes díjakat kapnak, és különdíjak is gazdára találnak majd. 

Az az iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb iskola 2023” címet, ezzel együtt egy tűzoltósági bemutatót, vagyis az adott intézményben füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás és tűzvédelmi oktatás teszi majd izgalmassá a rendhagyó oktatást.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elérhetősége: 5001 Szolnok, Pf. 110. , [email protected]

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában