Bűnügy

2023.02.10. 18:30

Közel egy millió forintot loptak el egy idős kenderesi férfitól

A gyanúsított kifosztotta időskorú kenderesi áldozatát, akitől 900 000 forintot vitt el.

Szoljon.hu

A pénzt vissza adták az idős sértettnek

Forrás: Police.hu

A karcagi rendőrök megkezdték a bűnügy felderítését, amikor a feltételezett elkövető – tudva arról, hogy már körözik – megjelent a rendőrségen, hogy vallomást tegyen.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint, egy 51 éves törökszentmiklósi lakos autóval közlekedett – egyik ismerősével – Kenderes belterületén, február 5-én a délelőtti órákban. A férfi kiszállt a kocsiból – az ismerős mindvégig az autóban maradt – és megszólított egy idős férfit, aki az udvarában tett-vett.

Elmondta neki, hogy a kocsiban lévő láncfűrészeket és késkészletet nem kívánják magukkal vinni Svájcba, ezért ajándékként felajánlotta azokat a szépkorúnak. 

A sértett elhárította az ingyenes ajánlatot, ekkor a gyanúsított felajánlotta, hogy 180.000 forintért megvásárolhatja azokat. 

A férfi a szerszámokat bevitte az idős férfi lakóházának folyosójára.A sértett közölte, hogy nem él a vásárlási lehetőséggel, azonban átadott a gyanúsítottnak 13 000 forintot, hogy megőrzi a gépeket, míg vissza nem tér a férfi külföldről. A jogsértő kevesellte a megőrzésért felajánlott összeget és még 10 000 forintot kért a nyugdíjastól, aki elővette a dobozban tárolt spórolt pénzét. A gyanúsított kikapta a nyugdíjas összekuporgatott 900 000 forintját a dobozból, kiszaladt a házból, beült az autóba, majd a bűncselekmény helyszínéről elhajtott.

Bejelentést követően a rendőrök adatot gyűjtöttek, szemlét végeztek, kamerafelvételeket elemeztek és tanúkat hallgattak ki. Az eljárási cselekmények sorában váratlan fordulat következett, hiszen a gyanúsított feladta magát a Karcagi Rendőrkapitányságon. A férfit kifosztás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt elmondta, hogy már a bűncselekmény megvalósítását követően tudta, hogy rossz döntést hozott, ezért néhány nap után úgy gondolta, hogy feladja magát a rendőrségen. A döntés meghozatalát segítette, hogy szembesült a rendőrségi honlapon megjelent körözésével.

Szerencsére az eltulajdonított pénzösszeget hiánytalanul le tudták foglalni a nyomozók, így az átadáskor a 89 éves sértett öröme a nyomozók szemébe is könnyeket csalt 

A Karcagi Rendőrkapitányság kifosztás bűntett elkövetése miatt folytat eljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában