Évértékelő

2023.03.10. 13:30

Megszaporodott a vármegyei főügyészség munkája a környezet- és természetvédelem terén

Négy éve először nyílt lehetőség a vármegye összes ügyészének részvételével tartott évértékelő értekezlet megrendezésére.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A március 7-én zajlott rendezvényen jelen volt dr. Ibolya Tibor büntetőjogi legfőbbügyész-helyettes is, aki elismerő szavakkal köszönte meg dr. Burka Tibor vármegyei főügyésznek, valamint a Jászkunság minden vezető és beosztott ügyészének az elmúlt évben végzett kiemelkedő színvonalú munkáját.

Dr. Burka Tibor főügyész hangsúlyozta, hogy a vármegye apparátusának 2022-ben számos kihívással kellett szembenéznie. A koronavírus-járvány és az energiaválság kezelésére bevezetett takarékossági intézkedések miatt megváltozott munkakörülmények mellett végezték feladataikat. Az ügyészségi dolgozók lelkiismeretes hozzáállásának és a hivatástudattal végzett munkájának köszönhetően sikerült az időszerű és szakszerű munkavégzést biztosítani.

Dr. Biró Viktor büntetőjogi főügyészhelyettes a szakág munkáját értékelve kiemelte az előző évben elért eredményeket, egyben szót ejtett a nyomozás felügyelet területén megnövekedett ügyészi feladatok számadatairól, valamint az idei célkitűzések között felvázolta az eljárást gyorsító eszközök minél szélesebb körben történő alkalmazásának lehetőségeit.

Téglásné dr. Bori Mária közjogi főügyészhelyettes elmondta, hogy a főügyészség közjogi szakágának ügyészei ügyiratforgalom-növekedés mellett, a szakmai célokat megvalósítva, a büntetőjogi szakággal és a társhatóságokkal hatékonyan együttműködve végezték munkájukat, külön kiemelve, hogy a környezet- és természetvédelem terén jelentősen megemelkedett az ügyészi intézkedések száma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában