Nem hitt a meggyőzésben

2023.04.14. 06:55

Gereblyével és fejszével is támadt a karcagi férfi a békés ünnepi hangulatban

Mondjuk vitapartnere sem volt teljesen ártatlan, ő egy sörösüveget dobott a férfi felé.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Karcagi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal a két, 35 éves karcagi férfival szemben, akik az egyikőjük karcagi háza előtt estek egymásnak, az egyik először gereblyével, majd fejszével akart támadni.

A vádirat szerint a két ittas férfi tavaly augusztus 20-án, 23 óra körül szóváltásba keveredett egyikük karcagi lakóháza előtti kiskapujában, melynek során a saját háza előtt álló férfit a másik kétszer is arcon ütötte, majd kirúgta a kezéből az ételes tálat. Erre az arcul csapott férfi dühében bement az udvarára, ahol kezébe vett egy törött fanyelű gereblyét, hogy azzal ellássa a másik baját – ismertette hírportálunkkal az eset részleteit dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A férfi épp kiment az ucára, amikor az ott álló másik férfi feléje dobott egy sörösüveget, ami széttört az úttesten. Több se kellett a gereblyével érkező vitapartnernek, több alkalommal, kis erővel a fején és a hátán megütötte őt a kezében lévő szerszám fa nyelével. A helyzet ekkor mérgesedett el teljesen közöttük. Dulakodni kezdtek az utcán, kölcsönösen ütve, lökdösve egymást. A dulakodást egy autós rendőrjárőr vette észre, aki felszólította a két férfit, hogy fejezzék be a verekedést.

Ekkor azonban úgy tűnt, hogy e perpatvarnak talán soha nem lesz vége. A gereblyés férfi ugyanis letette a szerszámot a kezéből, de csak azért, hogy ismét bemenjen az udvarára, ahonnan ezúttal egy műanyag nyelű fejszével tért vissza. Elindult vele haragosa felé, de a rendőri felszólításra végül eldobta a fejszét. 

A kölcsönös bántalmazás nem múlt el nyom nélkül, mindkét férfi több – 8 napon belül gyógyuló – sérülést szenvedett.

A dulakodás során előkerült egy sörösüveg is
Forrás: Karcagi Járásbíróság

Az ügyészség a testi épség elleni cselekmény miatt korábban már büntetett férfival szemben börtönben letöltendő szabadságvesztés és közügyek gyakorlásától eltiltásra, míg a másik férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Karcagi Járásbíróság fog dönteni – közölte a sajtószóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában