Döbbenetes

2023.04.04. 13:30

Több mint 2000 autóst ellenőriztek az egyenruhások a Jászkunságban

Hétfőn a rendőrök kicsivel több mint kétezer járművezetőt ellenőriztek mindössze négy óra leforgása alatt, közülük tizenhét sofőrnél pozitív értéket mutatott a szonda.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Április 3-án finn módszeres ellenőrzést tartottak Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több településén a rendőrök. A preventív akció az ittas gépjárművezetők kiszűrésére irányult, mivel az így vezetők magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára.

Az akció ideje alatt az egyenruhások több mint kétezer gépjárművezetőt ellenőriztek, közülük tizenhét sofőrnél mutatott pozitív értéket a szonda. A rendőrök az általuk észlelt egyéb szabálysértések és szabályszegések elkövetése miatt öt járművezetőt figyelmeztettek, kilenc helyszíni bírságot, valamint hat közigazgatási bírságot szabtak ki, négy sofőrrel szemben pedig szabálysértési feljelentést tettek.

A rendőrök legközelebb április 11-én, a vármegye teljes közigazgatási területén, ismételten finn módszerrel szűrik ki a forgalomból az ittas, illetve bódult vezetőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában