Lopás

2023.05.09. 12:35

A riasztó és a kamera sem tartotta vissza a kábeltolvajt Jászapátin

Bár először megijedt a hangos riasztótól, végül annyira csábította a zsákmányszerzés lehetősége, hogy visszament a jászapáti telephelyre az a 22 éves helyi férfi, akit a térfigyelő kamera buktatott le. A rendőrség hamar elfogta, ám a tolvaj gyorsabb volt, állítása szerint a lopott kábelért kapott pénzt addigra már elverte.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A jászapáti telephely budapesti tulajdonosa tett bejelentést hétfőn a rendőrségen, hogy az elmúlt két napban egy ismeretlen férfi kétszer is betört a bérelt ingatlanba, ahonnan ipari kábelt tulajdonított el. Csakhogy közben minden mozdulatát rögzítette a biztonsági kamera. 

 

 A felvételekből kiderült, a tolvaj első próbálkozása nem járt sikerrel, ugyanis, miután betörte az épület ablakát és bement, azonnal megszólalt a riasztó. A betörő ettől megijedt, és elszaladt. Aztán csak nagy lehetett a csábítás mert hétfőn visszatért ugyanerre a telephelyre, és a riasztóberendezés érzékelőit kikerülve bement az épületbe, majd a lopott kábellel távozott. 

A férfi betörte az épület ablakát
Forrás: Police.hu

 

– A kamerafelvétel alapján személyismeretüknek köszönhetően a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt és rövid időn belül előállítottak egy jászapáti lakost. A 22 éves gyanúsítottként kihallgatott férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, és elmondta, hogy a kábelt már eladta, az érte kapott pénzt elköltötte – tájékoztatott Mári Ilona alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette, a Jászberényi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában