Kuncsorba

2023.05.16. 15:30

Családok veszítik el megtakarításukat az online csalók miatt – felvilágosítással segít a rendőrség

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere múlt szombaton Kuncsorbán, a „Csorba Kupa” elnevezésű falunap programjához kapcsolódóan a „Házhoz megyünk! Biztonságban Magyarországon!” kitelepüléssel várta az érdeklődőket – hívta fel a figyelmet az eseményre a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Hartai Gergely

A program célja a tájékoztatás

Forrás: Police.hu

András Hunor Lehel rendőrségi sajtóreferens arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a rendezvény célja az volt, hogy a lakosok közvetlen tájékoztatást kaphassanak a bűnmegelőzési szakemberektől, feltehessék kérdéseiket, és felvilágosítást, tanácsokat kapjanak.

Kvízjátékok segítségével irányították a résztvevők figyelmét a különböző online csalásokra, mint banki telefonos csalások, adathalász e-mail, az online vásárlás veszélyei, romantikus csalás, és azok megelőzésének lehetőségeire. A kitelepülésen a kiberpajzs.hu nevű prevenciós oldalt is népszerűsítették.

A rendőrség arról is beszámolt, hogy a bűnmegelőzési standot – ahol minden korosztály számára készült nemcsak a vagyonvédelemhez, hanem a biztonságos és balesetmentes közlekedéshez kapcsolódó interaktív feladat is – sokan keresték fel, legtöbben a családjukkal érkeztek. A helyszínre látogatók tájékoztatást kaptak a 112 segélyhívó szám és a „Signal for Help” segítségkérő kézmozdulat helyes használatáról is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában