Vár a laktanya!

2023.05.23. 07:00

Nyitott tűzoltószertár-kapu várja a szolnokiakat is

Május 28-án, vasárnap ismét kinyílnak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Rimóczi Ágnes

Az eseményeken megtekinthetők, bizonyos esetekben kipróbálhatók is lesznek a speciális eszközök és felszerelések

Forrás: JNSZ VMKI

Az ország csaknem valamennyi hivatásos tűzoltó-laktanyájában, valamint a Nyitott szertárkapuk elnevezésű programhoz csatlakozó önkormányzati és önkéntes tűzoltóságokon is várják az érdeklődőket május 28-án. 

– Délelőtt tíz órától délután négyig lesznek látogathatók a tűzoltólaktanyák, megélénkülnek a szerállások, a tűzoltók próbariasztásokon keresztül mutatják be, mi történik, amikor tűzesethez, balesethez riasztják őket – tájékoztatta hírportálunkat Németh Ádám. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kiemelte, vármegyénkben Rákóczifalván május 27-én délután háromtól este hétig várják az érdeklődőket a dr. Hoffmann Imre Egyesületi Székházba. Az eseményeken megtekinthetők, bizonyos esetekben kipróbálhatók is lesznek vasárnap a speciális eszközök és felszerelések, valamint a kicsik akár magukra ölthetik a tűzoltók öltözékét is.

– A több éve nagy népszerűségnek örvendő program nem titkolt célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a civileket és a tűzoltókat azáltal, hogy ezen a napon az érdeklődők betekintést nyerhetnek a laktanyákban zajló mindennapokba, ezáltal megismerhetik a katasztrófavédelem egyik fontos szegmensét – emelte ki az esemény fontosságát Németh Ádám.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában