Jászkunság

2023.05.26. 06:55

Szexuálisan bántalmazta, és rendszeresen verte egy idősotthon gondozottjait egy ott dolgozó férfi

Sanyargatta és szexuálisan bántalmazta egy férfi a rábízott lakókat egy jászkunsági idősotthonban. A férfit csütörtökön letartóztatták.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szexuális erőszak, valamint bántalmazás miatt indítványozta egy 34 éves, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei férfi letartóztatását. Az illető egy idősek otthonában rendszeresen bántalmazott gondozottakat szexuálisan is – adta hírül a vármegyei főügyészség sajtóosztálya.

A rendelkezésre álló adatok szerint az intézményben dolgozó férfi 2023 februárjától május 23-ig az ott gondozásban lévő idősek közül egy 77 éves nőt, illetve egy további, még nem azonosított ápoltat – akik betegségükből kifolyólag védekezésre képtelen állapotban voltak – rendszeresen, az éjszakai műszakok ideje alatt részben erőszakkal, fenyegetéssel szexuális cselekmények tűrésére, illetve annak végzésére kényszerített. A férfi ugyanebben az időszakban a gondozottakat többször is bántalmazta, megverte, ütötte őket.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát megalapozottnak találta és május 25-én elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság döntésével szemben a gyanúsított és a védője is fellebbezett, így az ügyben végleges döntést a Szolnoki Törvényszék hoz majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában