Tragédia

2023.06.21. 15:19

Lezuhant egy szolnoki katonai helikopter Horvátországban, eddig két holttestet találtak a roncsok között

Az áldozatok családjainak kiértesítését már megkezdte a minisztérium.

Mészáros Géza

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Mirkó István

Mint közölték, a Magyar Légierő két Airbus H145-ös helikoptere légi kiképzési feladatot teljesített a horvát légtérben, amikor az egyik jármű három fővel a fedélzetén, egyelőre tisztázatlan körülmények között, Horvátország középső részén lezuhant. A mentőcsapatok megtalálták a helikopter roncsait, átkutatásuk során egyelőre két katona holttestét találták meg, harmadik társukat még keresik.

Pad helikoptera kraj Drniša
A szakemberek dolgoznak a helyszínen
Fotó: Adrian DENNIS / Forrás: MTI/HINA

A Honvédelmi Minisztérium a családok kiértesítését azonnal megkezdte. A légibaleset körülményeit már vizsgálják a horvát szakemberek, de a helyszínre tart egy magyar vizsgálócsoport is.

A szerencsétlenül járt H145-ös forgószárnyas a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár kötelékéhez tartozott, amely szerdán délután profilképét feketére változtatta a közösségi oldalon. Hírportálunk információi szerint a helyőrségben az elhunyt katonák emlékére megemlékezést is tartanak majd, ennek időpontjáról azonban még nincs döntés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában