Rács mögött a banda

2023.07.24. 17:25

Apa, fia és két társuk terítették az anyagot – letartóztatták a Jászságban lebukott dílereket

A Jászberényi Járási Ügyészség tájékoztatása szerint bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett pszichoaktív anyagok árusítása miatt tartóztattak le négy jászsági férfit.

Köllő Judit

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az ügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsítottak közül egy 38 éves férfit hallgattak ki, aki 20 éves fiával, illetve egy 43 és egy 51 éves társával együtt terjesztette a pszichoaktív anyagokat. A négy tettes a főkolompos otthonában, továbbá Jászapáti egyéb területein helyi fogyasztók és környékbeli viszonteladók részére árusították a pszichoaktív anyagot.

A főszervező otthonában kábítószergyanús anyagok mellett arany ékszereket, mobiltelefonokat, karórákat, nagyértékű bútorokat, aranyozott kerámia vázákat, hangtechnikai berendezéseket, illetve különféle szúró és vágó eszközöket találtak. Továbbá kiderült, hogy a terjesztői hálózat vezetője és tagjai – a 20 éves férfi kivételével – büntetett előéletűek.

A járási ügyészség indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, ugyanis az elkövetők nagyobb vagyonra tettek szert bűncselekmény által, továbbá a későbbiekben fennáll a szökésük, elrejtőzésük veszélye is. Ezen túlmenően a gyanúsítottak egy új pszichoaktív anyag terjesztésével foglalkozó bűnözői kör tagjai is, így széles körű kapcsolati hálóval rendelkeznek.

Az ügyészség által küldött közleményből az is kiderül, hogy a gyanúsítottak bejelentett munkahellyel sem rendelkeznek, jövedelmüket nyertes szerencsejáték szelvények megvásárlásával igyekeztek legalizálni, illetve bűncselekmények elkövetéséből tartják fenn magukat, melynek tekintetében fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a négy férfi letartóztatását az ügyben. A döntés ellen a terheltek és védőik fellebbeztek, így a kényszerintézkedésekről a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában