Tájékoztatás

2023.07.14. 18:37

Félpályás korlátozás van a szolnoki Szent István Tisza-hídon

Meghibásodott a szolnoki Szent István Tisza-híd dilatációs szerkezete. Emiatt pénteken délután félpályás, váltakozó irányú korlátozást vezettek be a műtárgyon. A helyreállítási munkák elvégzéséig a közlekedők türelmét és megértését kéri a közútkezelő.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Javítási munkák kezdődtek a szolnoki, 4-es főúton található Szent István Tisza-hídon, mert meghibásodott az ottani dilatációs szerkezet (a tágulási hézagot lefedő szerkezet). A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztály arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a munkák elvégzéséig a szakemberek félpályás korlátozást vezettek be. A váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa szabályozza és sebességkorlátozásra is számíthatnak az arra közlekedők.

– Társaságunk haladéktalanul értesítette a szerződéses szakvállalkozását, akivel igyekeznek soron kívül elvégezni a szükséges beavatkozásokat, hogy a hídon mielőbb megszüntethessék az ideiglenes korlátozást – közölték. 

Hozzátették: bár az M4-es autóút megépítésével a nehézgépjárművek jelentős része átterelődött a gyorsforgalmi útra, időszakosan így is torlódásokkal, hosszabb menetidővel számolhatnak az arra közlekedők.

A Magyar Közút a közlekedők türelmét és megértését kéri, továbbá arra biztatja a járművezetőket, hogy indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában