Elfutott, de elkapták

2023.07.14. 18:00

Letartóztatták a Kunszentmártonnál lebukott embercsempészt: 22 migránst rejtett a furgonja

A sofőr próbált elmenekülni a rendőrök elől, őt a helyszíntől mintegy háromszáz méterre egy erdősorban elrejtőzve találták meg a rendőrök.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség indítványt tett egy 34 éves Fejér vármegyei férfi letartóztatására embercsempészés bűntette miatt – tájékoztatta hírportálunkat a vármegyei főügyészség sajtóosztálya.

Az ügyészség indítványa szerint a férfi július 11-én délben, a szerb-magyar államhatár közelében, előzetesen egyeztetett helyen összesen huszonegy, magát szír és afgán állampolgárnak valló személyt vett fel gépjárműve zárt rakterébe. Az illegális migránsok korábban egy ismeretlen személy segítségével lépték át jogellenesen – a Schengeni határ-ellenőrzési kódex rendelkezéseit megsértve – a magyar államhatárt.

A férfi gépjárművét a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság járőrei július 11-én 16.10 órakor Kunszentmártonban a 44. számú főút és a 442. számú főút kereszteződése közelében igazoltatni akarták. A férfi, amint észlelte a rendőri intézkedést, gyorsítani kezdett, próbált elmenekülni a rendőrök elől. Majd a gépjárművel megállt, abból kiszállt és azt hátrahagyva a rendőri intézkedés elől elfutott. A sofőrt a helyszíntől mintegy háromszáz méterre egy erdősorban elrejtőzve találták meg a rendőrök.

A járási ügyészség azért indítványozta a férfi letartóztatását, mert az intézkedés elől elszökött, ezért, valamint a kiszabható büntetés mértékére is figyelemmel fennáll annak a veszélye, hogy a hatóság elől az eljárás folyamán elrejtőzne, megszökne.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a gyanúsított letartóztatását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában