Baleset

2023.08.21. 12:00

Későn lassított az ittas sofőr, belehajtott az előtte álló autóba Szolnokon

Későn észlelte az előtte haladó autó lassítását, hátulról nekiütközött a személygépkocsinak egy abonyi sofőr. Az alkoholszonda pozitívat jelzett, további mintavétel miatt intézkedtek a rendőrök.

Pakainé Pusztai Nóra

A vétkes sofőr ittasan ült a volán mögé

Forrás: Police.hu

Szolnokon, a Bajcsy-Zsilinszky úton a belső sávban egy abonyi sofőr későn észlelte az előtte forgalmi okból lassító, majd megálló járművet, és hátulról nekiütközött. A szombati baleset során személyi sérülés nem történt, a járművekben anyagi kár keletkezett.

– A helyszínre érkező rendőrök a járművezetőkkel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely az abonyi férfinál pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre intézkedtek – nyilatkozta András Hunor Lehel, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Egyúttal felhívta a gépjárművezetők figyelmét, hogy zéró tolerancia van érvényben Magyarországon az ittas sofőrökkel szemben. Az elfogyasztott alkohol ugyanis jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket, ezzel nő a balesetek bekövetkezésének kockázata is. Az ittas járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában