Rács mögött van

2023.08.30. 16:57

Kifosztotta alvó áldozatát egy férfi Szolnok belvárosában, majd visszatért és telefonját is elvette

Letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki a napokban Szolnok belvárosában fosztotta ki alvó áldozatát. A tolvaj áldozatának becipzározott övtáskájából lopta el pénztárcáját, a benne lévő hatósági igazolványokkal és 15 ezer forint készpénzzel együtt.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Szolnoki Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt indítványozta annak a szolnoki férfinek a letartóztatását, aki a napokban a vármegyeszékhelyen egy utcán alvó férfitől vette el a pénztárcáját, mobiltelefonját – informálta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Dr. Ocsovai Ágnes közölte: a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy augusztus 26-án, a hajnali órákban Szolnokon, egy belvárosi vendéglátóhely előtti járdaszakaszon odalépett egy ott alvó férfihez, és kihasználva, hogy alszik, a becipzározott övtáskájából ellopta a férfi pénztárcáját, a benne lévő hatósági igazolványokkal, családi fotókkal és 15 ezer forint készpénzzel együtt, majd a járdán figyelő, eddig ismeretlen társával a helyszínről távozott.

A tolvaj ellopta, majd később eldobta a sértett mobiltelefonját
Forrás: Rendőrség

A férfi pár perc múlva kerékpárral visszament a még mindig alvó férfihez, és ellopta tőle a kezében tartott mobiltelefonját is, melyet később a városban eldobott. 

A rendőrség az iratokat és a mobiltelefont megtalálta, és azt a tulajdonosnak visszaadta.

A járási ügyészség indítványában hivatkozott arra, hogy a többszörösen is büntetett, bejelentett tartózkodási hellyel, állandó munkahellyel nem rendelkező, magát rendszertelen, alkalmi munkákból fenntartó, családi kötődéssel sem bíró férfi esetében megalapozottan feltehető a szökés, elrejtőzés veszélye.

A bíróság augusztus 29-én elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzésével szemben a férfi és védője is fellebbezést jelentettek be, így az ügyben végleges döntést a Szolnoki Törvényszék hoz majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában