Lopás

2023.08.02. 17:30

Pergető orsót és mobilt rejtett a szoknyája alá egy tiszaföldvári nő

Egy tiszaföldvári férfi és nő horgászorsókat és mobiltelefont rejtettek az asszony szoknyája alá, de mindkét alkalommal lebuktak. A szolnoki nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Polce.hu

Egy szolnoki horgászboltba tért be két tiszaföldvári lakos augusztus 1-jén a délutáni órákban. Sipos-Kácsor Andrea vármegyei rendőrségi szóvivő az eset részleteiről is tájékoztatott.

– A nő levett a polcról egy pergető orsót, amit a szoknyája alá rejtett. Az eladó látta ezt, ezért az asszony a felszólítására visszaadta az árut. Később az eladó tüzetesebben áttekintette a felvételt és megállapította, hogy a nő egy másik, közel 184 ezer forint értékű orsót is a ruházatába rejtett, amit viszont sikerült elvinnie – fejtette ki.
Mint megtudtuk, még aznap, a késő délutáni órákban bejelentés érkezett a rendőrségre egy másik szolnoki üzletből, mert a 33 éves férfi és a 39 éves nő magukhoz vettek egy áruvédelmi dobozban elhelyezett mobiltelefont, és megpróbálták azt eltulajdonítani.

– Először egy tekercs alufóliával akarták bevonni a dobozt, hogy így játsszák ki az áruvédelmi kaput. Később mégis egy ollóval estek neki a doboznak, amiből kivették a telefont és a töltőt, majd azokat ismét a nő ruháiba rejtették. A biztonsági őr észlelte ezt, ezért feltartóztatta a párost – közölte a szóvivő.
A helyszínre érkező rendőrök előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra a feltételezett elkövetőket, akiket kétrendbeli lopás vétség miatt kihallgattak, mindketten beismerő vallomást tettek.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában