Ellenőrzés

2023.08.08. 15:00

Tizenöt ittas „hajóvezető” bukott le a kétnapos Tisza-tavi razzia alatt

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársainak két esetben kellett segítséget nyújtaniuk a Tisza-tavon a kialakult időjárás miatt. Egy hajóval azért jutottak bajba, mert az erős szél miatt nem tudtak kikötni, valamint egy lakóhajóról kértek segítséget, ami víz alatti tuskóra futott

Mészáros Géza

Forrás: Police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kétnapos ellenőrzést tartottak a vármegyében és a Tisza-tó térségében az elmúlt hétvégén – adott tájékoztatást a rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (TKKB) 2023. évi munkaprogramjának megfelelően közlekedésrendészeti és közbiztonsági-bűnügyi ellenőrzést hajtottak végre a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai augusztus 4-én és 5-én.

A vármegye rendőrei szárazföldön, vízen és a levegőben egyaránt jelen voltak a turizmussal érintett területek – kiemelten a Tisza-tó és térsége – közlekedésbiztonságának megszilárdítása, az utazó bűnözés elleni hatékony fellépés, továbbá a hazai és külföldi vendégek személy- és vagyonbiztonságának biztosítása és a jogsértések megelőzése érdekében.

Az ellenőrzést a bizottságban együttműködő Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal és a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal egyeztetve hajtották végre. Ehhez jelentős segítséget nyújtott a Készenléti Rendőrség helikopteres szolgálata, amely a légi járművel a 4-es főút és a Tisza-tó felett végzett ellenőrzést a vármegyei kollégákkal közösen.

A második nap késő délutáni óráitól nagy mennyiségű csapadékkal és erős szélfújással járó vihar alakult ki. 

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársainak két esetben kellett segítséget nyújtaniuk a Tisza-tavon a kialakult időjárás miatt. Egy hajóval azért jutottak bajba, mert az erős szél miatt nem tudtak kikötni, valamint egy lakóhajóról kértek segítséget, ami víz alatti tuskóra futott.

Az összehangolt ellenőrzés ideje alatt kiemelt figyelmet fordítottak a rendőrök a közúton és a vízen is az ittasan közlekedők kiszűrésére. A két nap alatt 17 ittas személyt szűrtek ki, közülük 15-öt a vízen, és két vezetői engedélyt vontak be. Helyszíni bírságot 117 esetben szabtak ki, valamint 38 szabálysértési és 22 büntetőfeljelentés született. A rendőrök 78 esetben figyelmeztetést alkalmaztak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában