Cegléd és környéke

2023.08.02. 13:28

Véget ért a rémálom, lecsaptak a hatóságok a szemétlerakónak használt udvar tulajdonosára

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki évek óta saját kertjében halmozta fel háztartási hulladékát, mert nem kötött szerződés annak elszállítására.

Pakainé Pusztai Nóra

Bútorok, törmelékek csúfítják a ház udvarát

Forrás: ugyeszseg.hu

A Pest Vármegyei Főügyészség arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a Ceglédi Járási Ügyészség vádirata szerint a nő 2019 óta lakta a Ceglédi járás egyik kistelepülésén található ingatlant, de nem kötött szerződést a hulladékszállításra. Emiatt a szemetet el sem vitték tőle, így azt saját ingatlanán kezdte felhalmozni.

Bár lakossági bejelentésre többször is ellenőrizte őt az önkormányzat és fel is szólították a hulladék elszállítására, ennek ellenére sem kötött szerződést 2022 márciusáig.

–  Ezen idő alatt részben az udvarán, részben az ingatlanon található romos épület maradványai között a nő közel 20 köbméter háztartási hulladékot halmozott fel. A Ceglédi Járási Ügyészség jelentős mennyiségre elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett miatt emelt vádat – részletezték a közleményben.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában