Letartóztatnák

2023.09.27. 17:25

Molotov-koktélokkal akarta felgyújtani anyja házát egy földvári férfi, de kiesett az öngyújtó a kezéből

Édesanyja házának felgyújtásával akarta rövidre zárni a családi veszekedést az a 32 éves tiszaföldvári férfi, akinek letartóztatását a Szolnoki Járási Ügyészség indítványozta. A teraszt és a ház falát benzinnel végiglocsolta, de meggyújtani már nem tudta a területet, az öngyújtót ugyanis elejtette a kezéből.

Pakainé Pusztai Nóra

Az elkészített molotov-koktélos üveg

Forrás: Magyarország ügyészsége

Családi konfliktus miatt édesanyja házának felgyújtásával fenyegetőzött egy 32 éves tiszaföldvári férfi szeptember 23-án déltájban.

Az ittas állapotban lévő férfi korábban tervbe vette a ház felgyújtását, benzines kannát, benzin vásárolt és molotov-koktélos üvegeket készített az ingatlan alsó épületében 

– tájékoztatott az esetről dr. Lánczi Rajmund, a Szolnok Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivője.

Újabb veszekedés után az udvarról hallotta, ahogy édesanyja telefonál, azt gondolta, hogy a rendőrséget hívja, ekkor kezdett ámokfutásba a benzineskannával.

– A férfi az alsóépületben magához vette az általa korábban vásárolt piros színű, 5 literes, műanyag marmonkannát, majd a teraszon mintegy 3 liter benzint locsolt a ház külső falára miközben hangoztatta, hogy mire a rendőrök kiérnek felgyújtja a házat – közölték.

Az unokaöccse kivette a kezéből a kannát és kilocsolta a maradék benzint. De a férfinak még ez sem volt elég, hogy leálljon, és öngyújtót vett elő. Próbálta belobbantani a lángokat, de nem járt sikerrel, majd el is ejtette az öngyújtót, amit rokona így el tudott venni. A helyszínre érkező rendőrök őrizetbe vették a tiszaföldvári férfit.

– A járási ügyészség azért indítványozta férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel fennáll a szökésének, elrejtőzésének veszélye, továbbá az is, hogy a tanúk befolyásolásával a bizonyítást megnehezítené – fogalmaztak.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását elrendelte, a döntés ellen, a gyanúsított fellebbezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában