Bravúros felderítés

2023.09.19. 14:00

Elfogták azt a törteli férfit, aki nagy értékű tárgyakat lopott munkáltatójától

Egy 32 éves törteli férfi hallgattak ki gyanúsítottként a törökszentmiklósi rendőrök. A tájékoztatás szerint a férfi eltulajdonította munkáltatója árokásó kanalait, majd értékesítette azokat.

Köllő Judit

Forrás: Police.hu

Az M4-es gyorsforgalmi útnál található építési területen több munkagép végez földmunkálatokat. Szeptember 1. és 4. között a 32 éves fiatal megrongált egy nagy értékű munkagép zárszerkezetét, szétütötte az emelőkanál rögzítő csapját és ellopta a rézsükanalat. Ugyancsak magával vitte a munkagép mellett tárolt mélyásó kanalat is. 

A történeket megelőzően egy ismeretlen tettes egy Lajosmizse külterületén kialakított, ideiglenes depóhelyről ugyancsak két árokásó kanalat lopott el 2023. augusztus 27-én 13 óra körül. Igen hamar nyilvánossá vált, hogy mindkét bűncselekményt hozzáértő követte el. Így a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság ezt követően egyesítette a két bűnügyet. A nyomozók kiterjedt adatgyűjtő és elemző munkát folytattak, így megállapították a feltételezett elkövető kilétét, aki nem más, mint a megkárosított cég egyik dolgozója, aki a törökszentmiklósi és a lajosmizsei helyszínen is dolgozott a munkagépekkel.

A férfit elfogták és előállították a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra, ahol kétrendbeli lopás bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók kutatást tartottak egy abonyi férfinál, akinél megtalálták az összes nagy értékű kanalat, így a közel 5 millió forintos kár megtérülésével zárták a lefoglalás napját a törökszentmiklósi rendőrök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában