Lezárt akta

2023.10.10. 17:25

Elgázolta, majd az út szélén hagyta meghalni a gyalogost – jogsija sem volt a jászkarajenői elkövetőnek

Egy jogosítvánnyal soha nem rendelkező, figyelmetlen férfi elütött egy gyalogost, majd a sorsára hagyta.

Kovács Berta

A baleset helyszíne. A balesetben elhunyt férfi kerékpárja az útszélén hever

Forrás: Police.hu

Egy 39 éves jászkarajenői férfi személyautóval közlekedett 2022. november 17-én este Tiszajenő irányából Jászkarajenő felé egy közvilágítás nélküli szakaszon. Az úttesten, a gépkocsivezetővel szemben egy férfi kerékpárt tolt. A járművezető a figyelmetlenségből kifolyólag későn, féktávolságon belül vette észre a gyalogost, és elütötte. A sofőr kiszállt ugyan a járműből, de rövid időn belül elhagyta a helyszínt úgy, hogy nem győződött meg a balesetet szenvedett férfi állapotáról, nem nyújtott neki segítséget, ráadásul sem a mentőszolgálatot, sem a rendőrséget nem értesítette a történtekről...

A cserbenhagyó végül egy banális ok miatt bukott le: úgy hajtott ugyanis el a baleset helyszínéről, hogy leesett az autó rendszámtáblája. 

A helyszínre érkező rendőrök ez alapján könnyedén azonosították a gépkocsi tulajdonosát, majd kiderítették, hogy ki vezette a járművet. A rendőrök azonban hiába keresték a feltételezett elkövetőt, sehol sem találták, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A tettest – akinek egyébként soha nem volt vezetői engedélye – 2022. november 18-án fogták el és állították elő a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányságra, ahol segítségnyújtás elmulasztása bűntett és halálos közúti baleset gondatlan okozás vétség miatt hallgatták ki. A férfi beismerő vallomást tett. A nyomozó hatóság őrizetbe vette, majd a bíróság letartóztatta.

Sipos-Kácsor Andrea alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatott, hogy a bűnügy vizsgálatát a nyomozók befejezték és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában