Érzékenyítés

2023.10.13. 11:30

Hol máshol: a jászberényi állatkertben kisiskolásokat „neveltek” az állatok szeretetére

A Jászság 18 településéről tizenöt általános iskola csapata nevezett az I. Jászsági Állatvédelmi Versenyre.

Mészáros Géza

Ezúttal sem a helyezés, hanem a részvétel és a rendezvény haszna volt a fontos

Fotó: police.hu

A Jászberényi Rendőrkapitányság Megelőzési és Tanácsadási Konferencia és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Polgárőr Szövetség közösen rendezte meg október 4-én – a jászberényi önkormányzat támogatásával – az állatok világnapjához kapcsolódóan az I. Jászsági Állatvédelmi Versenyt a jászsági általános iskolák között. A Jászberényi Állat- és Növénykertben megrendezett vetélkedőre a Jászság 18 településéről 15 általános iskola csapata nevezett – tájékoztatta hírportálunkat a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

A csapatok és kísérőik részére dr. Kertész Ottó főállatorvos, klinikus szakállatorvos tartott előadást a felelős állattartásról a mindennapokban. Hangsúlyozta, hogy október 4-e csak egy az év 365 napjából, az állatvédelem, az állatokkal szembeni felelős magatartás minden napunk részét kell képezze.

A versenyen szükség volt a tanulók elméleti és gyakorlati tudására, mivel az állatvédelmi és a felelős állattartásról szóló totók, továbbá a versírás, az állatkerti barangoló totó igénybe vette a fantáziájukat és a felkészültségüket.

Első helyezett a Bercsényi Miklós Általános Iskola (Jászberény), második a Lehel Vezér Gimnázium (Jászberény), harmadik az Alsójászsági Petőfi Sándor Általános Iskola (Jánoshida), negyedik a Széchenyi István Általános Iskola és AMI (Jászárokszállás), ötödik a Nagyboldogasszony Katolikus Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium (Jászberény), hatodik pedig a Szent György Katolikus Óvoda, Általános Iskola és AMI (Jászalsószentgyörgy) lett.

Az állatkerti totó nyertese a Csete Balázs Általános Iskola Jászkisérről, második a Móra Ferenc Általános Iskola Jászladányból, harmadik a Bozóky János Általános Iskola csapata lett Jászdózsáról.

A jó hangulatú és mozgalmas esemény szervezői azzal zárták a napot, hogy jövőre találkoznak a II. Jászsági Állatvédelmi Versenyen. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában