Megelőzés

2023.10.20. 06:55

Már a szolnoki buszpályaudvaron is figyelmeztetnek az online csalókra

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya folytatja széles körű kampányát az online csalások visszaszorítása érdekében.

Köllő Judit

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A mai, modern világban már teljesen elfogadott az online piactereken zajló kereskedelem, azonban nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ezek milyen veszélyeket hordoznak magukban. Sajnos az elmúlt időszakban Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is több online csalás történt, ezért is fontos, hogy mindenki megismerje az elkövetők módszerét, és ne dőljön be a csalóknak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Volánbusz Zrt.-vel együttműködve a rendőrség bűnmegelőzési felhívásai a Szolnokon közlekedő autóbuszokon is eljutnak az utazó közösséghez – olvasható a police.hu-n. A helyi járatú buszokon plakátokkal, a városi buszpályaudvaron pedig a hangosbemondón hívják fel a figyelmet az online csalások veszélyeire.

A Szolnokon közlekedő buszokon is kihelyeztek figyelemfelhívó plakátokat
Forrás: Police.hu

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a Kiberpajzs oldalán talál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában