Veszélyben

2023.10.03. 13:55

Mindent elborítottak a lángok a pénzt menteni akaró szolnoki nő közelében

A lovardát is veszélyeztették a hatalmas lángok, de a tűzoltók gyors beavatkozása megmentette az épületet és az abban lévő állatokat.

Mészáros Géza

A tűzoltók gyors beavatkozásán múlott, hogy nem lett nagyobb baj

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

A Szolnoki Járási Ügyészség gondatlan közveszély okozásának vétsége miatt emelt vádat egy szolnoki nővel szemben, aki égő cigarettát tett le a száraz füvön, Szolnok belterületén. A büntetőügyről a vármegyei főügyészség sajtóosztálya számolt be hírportálunknak.

A vádirat szerint a nő 2022. augusztus 8-án, 16 óra körül, a szolnoki Hóvirág utcán lévő útszakasz melletti, a városi önkormányzat tulajdonát képező füves területen elejtette a nála lévő aprópénzt, és miközben azt próbálta összeszedni, a kezében lévő égő cigarettát a földre tette, amitől a száraz fű meggyulladt. A nő ugyan megpróbálta eloltani a lángokat, de nem járt sikerrel. A száraz füves területen az ott lévő hulladékok, valamint az élénk szél miatt a tűz gyorsan terjedt, és a terület mintegy ezer négyzetméteren leégett.

A nő nyomban hazasietett, és telefonon értesítette a tűzoltóságot a tűzesetről. A lángok továbbterjedését a környező házakra, a közelben lévő lovardára, és a környéken parkoló gépjárművekre a helyszínre érkező tűzoltók gyors beavatkozása akadályozta meg.

A járási ügyészség a nővel szemben felfüggesztett fogházbüntetésre tett indítványt a vádiratában. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – fog dönteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában