Razzia

2023.10.11. 11:12

Videón a rajtaütés: köpni-nyelni nem tudtak a jászsági drogbanda tagjai, prostitúció is szerepel a vádak között

18 személyt állítottak elő, 5-öt gyanúsítottként hallgattak ki, közülük négyet őrizetbe is vettek a jászsági rendőrök a minap. Kábítószernek, illetve új pszichoaktív anyagnak minősülő szer árulása miatt kapcsolták le a bandát.

Pakainé Pusztai Nóra

A rendőrök egyszerre 6 helyszínen csaptak le

Forrás: Részlet a videóból

Több fogyasztót is jutányos áron –1000-1500 forint/pakk – látott el kábítószernek, illetve új pszichoaktív anyagnak minősülő szerrel a Jászságban egy banda, összehangolt munkával ütöttek rajtuk.

– A jászberényi rendőrök a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztálya, Bűnügyi Osztálya, a Rendészeti Igazgatóság Tisza MEKTO, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Cserhát MEKTA, valamint a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Agria MEKTA műveleti egységeinek közreműködésével október 9-én összehangolt akció keretében, egyszerre 6 helyszínen jelentek meg, tartottak kutatást, és állítottak elő fogyasztókat és dílereket – tudtuk meg a András Hunor Leheltől, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

A nyomozók kábítószer gyanúját keltő anyagot, készpénzt, mobiltelefonokat, valamint a kereskedéshez használt eszközöket foglaltak le.

A nyomozók többek között kábítószer gyanúját keltő anyagot foglaltak le
Forrás: Police.hu

– A jászsági rendőrök két 28 éves férfit és egy 28 éves nőt, valamint egy 24 és egy 51 éves helyi férfit hallgattak ki új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt. Az 51 éves férfi kerítés és kitartottság bűncselekményekkel is gyanúsítható, mivel egy prostitúciós tevékenységet végző nőismerősének ellenszolgáltatásért cserébe védelmet nyújtott, ügyfeleket szerzett, és a bevételből részesült – részletezték.

A nő kivételével a rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottakat és előterjesztették a letartóztatásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában