Nyomoz a rendőrség

2023.11.21. 17:25

Hűtlen kezelés és sikkasztás miatt hallgatták ki az öcsödi polgármestert

Sikkasztási ügy miatt hallgatták ki Soha Attilát, Öcsöd polgármesterét. Az eset még körülbelül másfél évvel ezelőtt, a képviselő-testület első feloszlatási kísérlete előtt pattant ki. Több közmeghallgatás állandó témája volt az utóbbi időben ez a kérdés.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Vádemelés még nem történt, de sikkasztási ügy miatt már kihallgatták a nyomozók Soha Attilát, Öcsöd polgármesterét. Még körülbelül másfél évvel ezelőtt kezdődött az ügy.

– Nem mostani esetekre hivatkoznak, de most időszerű feldobni ezt a témát. A rendőrségnek több kérdése is volt, úgy érzem azokat megnyugtatóan megválaszoltam.

Biztos vagyok benne, hogy ebből semmiféle ügy nem lesz, nem történt szabálytalanság.

– De mivel folyamatban lévő ügyről van szó, így többet nem tudok mondani – reagált megkeresésünkre Soha Attila, Öcsöd polgármestere.

Soha Attilát, Öcsöd polgármesterét nyomozók hallgatták ki
Forrás: Soha Attila/Facebook

Az ügy nyomozati szakban van, szembesítések, kihallgatások zajlanak, vádemelés még nem történt.

– Az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztálya sikkasztás bűntett, valamint hűtlen kezelés bűntett elkövetése miatt folytat eljárást. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség egyéb információt nem ad – tájékoztatott Mári Ilona vármegyei rendőrségi szóvivő.

Hírportálunk információja szerint hat dolog szerepel azon a bizonyos listán, ami miatt a kihallgatást megkezdték, ezek között sorakoznak például alapítványi báli kifizetések, saját lánya cégének szerződés szerint kiutalt összegek.

Tavasszal részben ezen ügyekre hivatkozva feloszlatta magát a testület. Ahogy arról beszámoltunk, négy igen és három nem szavazattal döntöttek a nagyközség képviselői amellett, hogy nem kívánnak tovább együtt dolgozni. Akkor még úgy tűnt, hogy nyár végén, ősz elején előrehozott választást tartanak, végül kiderült, hogy  a jövőévi voksolás előtt már nem tűzhetnek ki időpontot, így egyelőre továbbra is együtt folyik a munka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában