A helyszínt is elhagyta

2023.11.30. 17:22

Lezúzott egy abonyi trafóállomást az ittas sofőr, sötétbe borult a környék

Részeg autós okozott súlyos károkat a minap az abonyi Újszászi úti transzformátorállomásban. A balesetben más bűncselekmény lehetőségét is vizsgálja a rendőrség.

Hartai Gergely

A baleset következtében teljesen tönkrement a létesítmény

Forrás: Abony város Facebook-oldala

Súlyos baleset történt vasárnap este az Újszászi úton, ahol egy autós hajtott neki a helyszínen álló trafóállomásnak. Az ütközés erejétől a létesítmény használhatatlanná vált, a vezetékek szétszakadtak. Az üggyel kapcsolatban a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta lapunkat, hogy ittas járművezetés miatt indított eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. Azt is vizsgálják a rendőrök, hogy más bűncselekmény is történt-e az ügyben.

– A járművezető elhagyta a helyszínt, az anyagi kár jelentős. Az Opus Titász munkatársainak teljesen újjá kellett építeni a transzformátorállomást – ezt már az abonyi városháza sajtóreferense közölte lapunkkal. Lőrinczy Veronika hangsúlyozta: az önkormányzat és a lakosság köszöni a szolgáltató gyors és hatékony helytállását, ugyanis még aznap visszatért az áram a városban, néhány háztartás maradt csak energiaellátás nélkül.

A sérült komplexumban – információink szerint – csaknem tízmillió forint kár keletkezett. A pontos adatokról írásban kértünk tájékoztatást az áramszolgáltatótól. Amint megérkezik, természetesen azt is közüljük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában