Vádemelés

2023.11.07. 08:00

Még fel sem jelentették a lopás miatt, mégis elkapták a miklósi férfit

Vádat emelt az ügyészség azzal a többszörösen is büntetett törökszentmiklósi férfivel szemben, akit hamarabb kaptak el a rendőrök, mint feljelenthették volna.

Rimóczi Ágnes

Több körözött személyt is elfogtak a jászkunsági rendőrök

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy 36 éves törökszentmiklósi férfivel szemben, akit olyan gyorsan elkapott a rendőrség, hogy a sértett még észre sem vette, hogy ellopták a robogóját. 

– A vádirat szerint a férfi ez év március 18-án, 8 óra körül Törökszentmiklóson, a kerítésen átmászva bement egy ingatlan udvarára, és a teraszról ellopott egy tizenkétezer forint értékű gázpalackot. A férfi nem sokkal ezután ugyanúgy bement az ingatlan udvarára, és a teraszról ellopott egy 160 ezer forint értékű robogót is. Az ingatlan nagykapuját a sarokpántról leemelte, majd a robogót hazatolta - számolt be az esetről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

A tájékoztatás szetint a férfi a gázpalackot ismeretlen személynek azonnal eladta, a robogót pedig azzal a céllal, hogy azt is értékesítse, éppen egy településbeli utcába vitte, amikor őt a rendőrség igazoltatta és tőle a robogót lefoglalta.

– Az ügyészség a többszörösen büntetett férfivel szemben – akivel szemben jelenleg is több büntetőeljárás folyik – börtönben letöltendő szabadságvesztésre, közügyek gyakorlásától eltiltásra, valamint a gázpalack eladása útján szerzett összeg erejéig vagyonelkobzásra tett indítványt a vádiratában – számoltak be az illetékesek.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt, amit letartóztatásban vár a férfi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában