Füstbe ment terv

2023.11.27. 13:55

Óriási meglepetés érte a nőt, amikor benyúlt a tiszaroffi asszony párnája alá

Egy 60 éves nő két évvel ezelőtt, éppen karácsony előtt nem sokkal próbált kirabolni egy 85 éves, időskori mozgásszervi betegségben szenvedő asszonyt Tiszaroffon. A Szolnoki Törvényszék másodfokon is döntött az ügyben.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Lezárult annak a 60 éves nőnek a büntetőügye, aki 2020. december 14-én este nyolc óra körül otthonában próbált meg kirabolni egy 85 éves asszonyt Tiszaroffon. A Szolnoki Törvényszék sajtóosztályának tájékoztatása szerint a 60 éves nő tudta, hogy a másik a pénzét az ágyában a párnája alatt tartja, ezért kész tervvel érkezett a házhoz.

Bement a nem zárt kertkapun, majd bekopogott a bejárati ajtón. Amikor az idős, járóbottal közlekedő asszony ajtót nyitott, ellökte, elvette az alumínium botját és fejbe vágta vele. Ezután az ágyához sietett, és a párnája alatt kutatott, de nem talált semmit, majd miután megtudta, hogy az asszony fia a szomszéd szobában alszik, zsákmány nélkül elmenekült. Az idős asszony 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett

– részletezték az esetet.

A Szolnoki Járási Ügyészség 2021. augusztus 6-án emelt vádat az ügyben.

– A vádlott, aki a nyomozás során beismerő vallomást tett, a bíróság előtt már tagadta a bűnösségét. A Szolnoki Járásbíróság ezért 3 tárgyalást tartott, majd az utolsón, 2023. március 2-án ítéletet hozott – közölték.

A nőt 5 év 10 hónap fegyházra ítélték és 6 évre eltiltották a közügyektől. A vádlott továbbra is tagadta a bűnösségét, az ügyészség pedig kevesellte a büntetést, ennek érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

– A fellebbezések nem vezettek eredményre – tájékoztatott a sajtóosztály.

A Szolnoki Törvényszék idén november 10-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét a büntetés tekintetében helybenhagyta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában