Kétbalkezes

2023.11.28. 17:22

Rózsaszín festéknyomokat hagyott hátra a lépcsőn a tepertőt majszoló jászsági betörő

Konyhaablakon keresztül mászott be egy 21 éves jászapáti férfi a helyi nyugdíjas házaspár házába. Bőrkabáttal a hóna alatt tepertőt eszegetett a konyhában, amikor lebukott a hívatlan vendég.

Pakainé Pusztai Nóra

A férfi a lépcsőn elejtette a rózsaszín festéket tartalmazó dobozt

Forrás: Police.hu

Alvó nyugdíjasokhoz ment be egy jászapáti férfi, és kifosztotta őket. Akcióját azonban meghökkentő történések jellemezték.

– Egy 21 esztendős helyi férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a konyhaablakon keresztül bemászott egy nyugdíjas házaspár jászapáti házába november 25-én a hajnali órákban – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A férfi kihasználta a nyugodt pillanatot és a sértettek mellől elemelt egy bőrkabátot, valamint összeszedett más értékeket is. A háztulajdonos a motoszkálásra felébredt és a konyhában belebotlott a tepertőt eszegető férfiba, akit ráadásul ismert is.

– A tulajdonos kiparancsolta a házból a hívatlan látogatót, aki az asszony bőrkabátjával – benne 20 ezer forinttal – és egy doboz rózsaszín festékkel távozott. A hajnali bűncselekmény nyomaival azonban máig szembesül a sértett, ugyanis a tettes a festékesvödröt a lépcsőn elejtette – fogalmaztak az esetről.

A bejelentést követően a rendőrök elfogták a 21 éves férfit, előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra, ahol kifosztás miatt kihallgatták.

Forrás: Police.hu

– További 13 rendbeli lopással gyanúsítják, és egyesített büntetőeljárásban vizsgálják az ügyeket. A megalapozott gyanú szerint 2023 őszén több jászapáti házba ment be illetéktelenül, ahonnan kerékpárokat, élelmiszert, elektronikai cikkeket, ruhaneműket, több gázpalackot, tisztítószereket lopott el, de volt olyan eset is, amikor egy lakóház ajtaját bontotta ki és vitte magával – sorolták.

Néhány tárgyat a kutatáskor megtaláltak a rendőrök, azokat a későbbiekben visszaadják a sértetteknek. A nyomozó hatóság őrizetbe vette a gyanúsítottat és kezdeményezték letartóztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában