Képzés

2023.11.29. 12:30

Tűzoltás-technikai vívmányokat mutattak be Szolnokon

Vármegyei tűzoltásvezetőknek szerveztek képzést november 28-án Szolnokon. A nap középpontjában a közelmúltbeli káresemények feldolgozása, valamint a technológiai fejlődés érdekében kifejlesztett tűzoltás-technikai vívmányok bemutatása állt.

Pakainé Pusztai Nóra

A nap középpontjában a közelmúltbeli káresemények feldolgozása, valamint a technológiai fejlődés érdekében kifejlesztett tűzoltás-technikai vívmányok bemutatása állt

Forrás: JNSZ VMKI

A vármegyében szolgáló hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltóságok tűzoltásvezetői részére szervezett képzést a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság november 28-án Szolnokon.

– Kovács Krisztián, a vármegyei tűzoltósági főfelügyelő feldolgozott egy Fejér vármegyében történt tűzesetet, amely során egy üzemanyagot szállító nyerges vontató gyulladt ki. Az alezredes oltólándzsával ismertette meg a résztvevőket, melynek segítségével még hatékonyabban fékezhető meg a hibrid vagy tisztán elektromos meghajtású járművek akkumulátorainak tüze – tudtuk meg Németh Ádámtól, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

Szappanos Róbert, a Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője az elektromos gépjárművek töltőberendezéseinek tűzeseteinél alkalmazandó beavatkozások sajátosságait mutatta be. Gáspár Imre, a Jászberényi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka egy vármegyei transzformátor-állomáson keletkezett tűz felszámolásának lépésein kalauzolta végig a jelenlévőket.

– A júliusban Kétpónál történt vasúti baleset tűzoltósági és iparbiztonsági vonatkozású tapasztalatait elemezte egy közös előadás keretében Görög István, vármegyei iparbiztonsági főfelügyelő, Bán Lajos, a Mezőtúri Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője és Nagy Attila, vármegyei polgári védelmi főfelügyelő – sorolta az előadókat.

A továbbképzés zárásaként a résztvevők a tűzoltósági szakterület aktuális feladatait tekintették át. A nap középpontjában a tehát közelmúltbeli káresemények feldolgozása, valamint a technológiai fejlődés érdekében kifejlesztett tűzoltás-technikai vívmányok bemutatása állt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában