Súlyos baleset

2023.12.07. 06:55

Ittasan, 120-szal csapódott villanyoszlopnak egy autós Szolnokon, lebénult az utasa

A bódult sofőr két másik utasa is súlyos sérüléseket szenvedett.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Szolnoki Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy most 21 éves szolnoki fiatalemberrel szemben, maradandó fogyatékosságot okozó ittas járművezetés miatt – tájékoztatott az eseményről dr. Lánczi Rajmund csoportvezető-ügyész, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A vád szerint az illető tavaly február 26-án hajnalban Szolnokon, a Széchenyi körúton ittasan, ráadásul a megengedett sebességhatárt jelentősen túllépve, 120-130 kilométer/órával száguldva közlekedett az általa vezetett személyautóval, két 18 és egy 17 éves utasával.

A férfi egy ponton elvesztette uralmát a járműve felett, és nekiütközött egy villanyoszlopnak

A baleset következtében a 17 éves utas részleges bénulással járó, maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket, de a másik két utas is súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben szabadságvesztés büntetés, és végleges hatályú járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság hoz majd döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában