A kamera buktatta le

2023.12.04. 13:55

A pékségből lopott pénzből vett kábítószert egy jászladányi férfi

A jánoshidai és a jászladányi körzeti megbízott, valamint a két település polgárőrei példás együttműködésről és hivatástudatról tettek tanúbizonyságot egy lopás felderítése során.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

December elsején egy jánoshidai pékségben egy férfi, kihasználva az eladó figyelmetlenségét eltett 150 000 forintot. Erről tettek bejelentést a jászladányi, szolgálaton kívüli körzeti megbízottnak.

– A bejelentést követően felgyorsultak az események, a körzeti megbízott értesítette szolgálatban lévő kollégáját, aki kamerafelvétel alapján azonosította az általa ismert, feltételezett elkövetőt. A férfi felkutatásában a jánoshidai és a jászladányi polgárőrség segítségét kérte – számolt be az esetről András Hunor Lehel.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hozzátette: több megtett kilométer és telefonhívás után a helyi polgárőrök Jászladányon megtalálták a keresett férfit, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották.

A férfi tettét beismerte
Forrás: Police.hu

– Az egyenruhások este nyolc óra után elfogták és előállították a 20 éves helyi fiatalembert, akit a nyomozók lopás vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgattak. Tettét beismerte. Ruhái átvizsgálása során 16,5 gramm fehér, kábítószergyanús anyagot találtak, melyről a gyanúsított azt mondta, hogy azt a lopott pénzből vásárolta – tudtuk meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában