Nem jogerős

2023.12.14. 19:55

Börtönre ítélték azt a férfit, aki halálra gázolta a fiatal szolnoki egyetemistát, Boglárkát

Azon a bizonyos vasárnapi hajnalon valami örökre megtört egy szolnoki család életében: február 19-én a 23 éves Boglárkát Budapesten, egy villamosmegállóban gázolta halálra egy részeg autós. A férfit most öt év börtönbüntetésre ítélték.

Pakainé Pusztai Nóra

Az autó, mely becsapódott a villamosmegállóba

Forrás: Bors

„Métereket repült az áldozat…”, „Részeg sofőr gázolta halálra a fiatal lányt…”, „Hiába élesztették újra…” – ilyen szavakkal érkeztek az első híradások a József körúti gázolás után február közepén. Azon a vasárnapon 2 óra körül egy autó a Harminckettesek terén lévő villamosmegállóba csapódott, és elütött egy 23 éves nőt. Az édesapa megrendülten nyilatkozott arról, hogyan értesültek feleségével lányuk haláláról. A szülők abban reménykedtek, hogy gyermekük nem szenvedett.

Az egyetemista lányt Szolnokon helyezték végső nyugalomra március 10-én.

A Fővárosi Törvényszék szerdán arról tájékoztatott, hogy öt év börtönbüntetésre ítélte a József körúti gázolóként ismert férfit első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt. A közlemény azt is tartalmazza, hogy egyúttal végleges hatállyal eltiltották a vádlottat a közúti közlekedéstől.

Részletezték: a férfi február 19-én hajnali 2 óra körül ittas állapotban, a megengedett sebességet túllépve haladt autójával a budapesti József körúton, a Blaha Lujza tér irányába. Az ittasság miatt elaludt a volán mögött, ezért a gépkocsi az út bal oldalán található villamosmegálló járdaszigetének ütközött és a villamosra váró emberek közé rohant. A baleset következtében a villamosmegállóban várakozó egyik fiatal nő, a semmiről sem tehető szolnoki Boglárka a helyszínen meghalt.

– Az előkészítő ülésen a férfi beismerte bűnösségét és lemondott a jogáról a tárgyaláshoz – közölt további részleteket a Fővárosi Törvényszék. Indokolásában a bíróság utalt arra, az eset elvezethet ahhoz, hogy változzon az ittas vezetés társadalmi megítélése.

– Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség súlyosításért, a védő enyhítésért fellebbezett. A bíróság döntése szerint a vádlott a másodfokú eljárás befejezéséig letartóztatásban marad – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában