Lebukott a szolnoki Grincs

2023.12.07. 14:40

Egy rendőr orra előtt vonszolta haza a tolvaj Pletykafalu feldíszített karácsonyfáját

Szerda este ellopták Szolnok egyik városrészének karácsonyfáját. Mint kiderült, a pletykafalusi Grincs nem jutott messzire feldíszített zsákmányával. Néhány méterre a tett helyszínétől elfogták.

Hartai Gergely

A karácsonyfa helyett ez a látvány fogadta a döbbent helyieket a bolt előtt

Fotó: Nagy Balázs

Ellopták a Pletykafaluban a Coop üzlet előtt álló karácsonyfát – terjedt a hír csütörtökön reggel a legnépszerűbb közösségi oldalon. A cselekmény hallatán sokan értetlenül álltak az eset előtt. Voltak, akik kevésbé szalonképes kifejezésekkel tudatták a nagyvilággal, hogy az efféle tettek felfoghatatlanok, míg mások a térfigyelő kamerák felvételeitől várták, hogy kézre kerüljön a karácsonyfatolvaj. A hozzászólók között azonban olyan is akadt, aki úgy tudta, hamar elfogták az elkövetőt.

– Tegnap este tíz óra körül tulajdonították el a fát, erről ma reggel értesültem. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem sokáig jutott vele a tolvaj, mert a közeli artézi kútnál elfogták – tájékoztatott megkeresésünkre a városrész önkormányzati képviselője. Menkó Gyula elmondta: a tettest egy környékbeli rendőr állította meg, aki aznap nem volt szolgálatban. A körzeti megbízottat is ő értesítette.

– Sajnos sok dísz leesett a fáról, amelyről nem tudjuk pontosan, milyen állapotban van. A közösségünknek nyilvánvalóan újra fel kell díszíteni azt. Az itt élőkkel megállapodtunk abban, hogy ehhez a karácsonyfához akkor is ragaszkodunk majd, ha megsérült – emelte ki Menkó Gyula, aki zárszavában köszönetet mondott a gyors rendőri intézkedésért.

Törőcsik Zsuzsa nemrég a családjával vett részt a fenyőfa feldíszítésében.

– Minden évben készülünk a gyermekeinkkel saját készítésű díszekkel, amiket a közösség tagjaival együtt tettünk fel a fára. Ilyenkor összegyűlünk, beszélgetünk. Mindenki hoz valami kínálni valót, szól a zene. A fenyőn kívül a lelkünket is kicsit ünneplőbe öltöztetjük – mesélte. Az édesanya megdöbbenve olvasta a hírt, hogy a fát ellopták. – Valójában eszmei érteke van, főként a közösség tagjainak, ezért teljesen érthetetlen számomra, milyen gondolat vezérelhet bárkit, hogy egy közterületen felállított fát díszestől elvigyen – emelte ki felháborodva.

A rendkívüli esettel kapcsolatban a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz fordultunk, hogy megtudjuk, mi történt a helyszínen.

– Egy szabadnapos kollégánk december 6-án furcsa jelenet szemtanúja volt. Egy férfi az orra előtt húzott a földön egy feldíszített fenyőfát. A rendőr az első sokk után megállította a férfit, aki a Szolnok Pletykafalu Közössége Egyesület karácsonyfáját akarta éppen hazahúzni  – válaszolta a rendőrség.

Mint megtudtuk, a Grincs ellen eljárás indult.

A kissé megviselt fa most egy kertben várja, hogy az este folyamán újra feldíszítsék, aztán újra visszakerüljön a helyére, a bolt elé.

Forrás: Police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában