Tárgyalás

2024.01.10. 17:23

Különös hívást kapott a férfi, aki egyedüliként ismerheti a cibaki dűlőút sötét titkát

A Szolnoki Törvényszéken szerdán délelőtt két órás szünettel kezdődött egy 23 éves büntetlen előéletű fiatalember bírósági tárgyalása. A vád szerint az illető úgy megverte a barátját, hogy annak súlyos sérülése, léprepedése keletkezett, s akinek az életét csak a gyors kórházi műtéti beavatkozás mentette meg. A vádlott délelőtt aztán egy különös telefonhívást is kapott.

Mészáros Géza

A büntetőügy szabadlábon védekező vádlottja két órás késéssel érkezett meg saját tárgyalására

Fotó: Mészáros Géza

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség tavaly június 30-án életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a fiatalemberrel szemben, aki a vádirat szerint Cibakháza Bátorszőlő dűlőjének egyik tanyáján 2022. október 24-én este verte meg fiatal barátját.

Dr. Nagy Orsolya bírónő az eredménytelennek bizonyult korábbi előkészítő ülést követő bizonyítási eljárás szerdai tárgyalására beidézte a bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottat, valamint a büntetőper három tanúját. Ám a szabadlábon védekező vádlott nem érkezett meg. Dr. Nagy Orsolya nem adott ki azonnal elfogató parancsot ellene, viszont megtette neki azt a szívességet, hogy telefonon közölje vele: amennyiben nem jelenik meg a tárgyaláson, úgy rendőri kísérettel állíttatja elő. A fenyegetés hatásos volt, ugyanis a fiatalember két órával később már a vádlottak padján ült. A bírónő viszont az időben érkezett tanúkat nem várakoztatta meg, hanem egy későbbi tárgyalási napra idéztette be őket.

Dr. Nagy Orsolya ezután felolvasta a vallomástételt megtagadó vádlottnak a rendőrnyomozók feltett kérdéseire adott válaszait. Aszerint a fiatalember és szintén ifjú barátja az ominózus verekedést két nappal megelőzően, 2022. október 22-én, utóbbi otthonában még együtt szórakozott. Az elmondottak szerint a súlyos sérüléssel végződő verekedés azért alakult ki közöttük, mert a sértett telefonja akkor eltűnt, és a vádlottat gyanúsította meg azzal, hogy ellopta azt.

A vádlottnak még a nyomozati szakban megtett vallomásában elhangzott, hogy ő egy alkalmi munka reményében kereste fel a cibakházi tanyán egyik ismerősét, egy ács-vállalkozót. A vádlott és a sértett a cibaki dűlőnél, egy erdős részen találkoztak össze – a vádlott szerint nem tudta, hogy barátja követi –, ahol előbb szó-, majd pofonváltás alakult ki közöttük. A dulakodás után a vádlott visszafordult, a sértett pedig elment az alkalmi munkát kínáló közös ismerősükhöz, aki ugyancsak kiadós veréssel „köszöntötte” a részeg és harsány fiatalembert.

Az ügyészség szerint a vádlott bakancsainak rúgása és egy méretes fadorong okozta a súlyos sérüléseket, míg a vádlott azzal védekezik, hogy ő csupán egy pofonnal „kínálta meg” a barátját, a léprepedés a munkaadó súlyosabb bántalmazásainak a következménye lett.

A bizonyítási eljárást április 24-én – várhatóan a vádlott jelenlétében – hat tanú meghallgatásával folytatja dr. Nagy Orsolya bírónő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában