Sorozat

2024.01.08. 11:25

Tizenhatszor tankolt, egyszer sem fizetett – vádat emeltek a szolnoki üzemanyagtolvaj ellen

Összesen 360 ezer forintos kárt okozott a különböző benzinkutaknak az a szolnoki férfi, aki hat gépjárműbe 16 alkalommal tankolt, de egyszer sem fizetett. Elfogták, a Szolnoki Járási Ügyészség pedig lopás vétsége miatt emelt vádat ellene.

Molnár-Révész Erika

A vádirat szerint a 48 éves szolnoki férfi 2022 márciusa és szeptembere között, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest Vármegye különböző településein 16 alkalommal tankolt benzinkutakon hat különböző gépjárműbe, de egyszer sem fizetett. A férfi végigjárta a vármegyét, tankolt Szolnokon, Törökszentmiklóson, Jászladányban, Jászkiséren, Jászalsószentgyörgyön, de elment Abonyon keresztül Cegléden át Zsámbékra és Törökbálintra is.

Az elkövető 
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

– Minden alkalommal személyautókat tankolt meg, 5 ezer és 45 ezer forint közötti összegekben, majd tankolást követően a benzinkútról azonnal elhajtott. A férfi így összesen mintegy 360 ezer forint értékű üzemanyagot lopott a különböző benzinkutakról.  A Szolnoki Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat, a férfival szemben letöltendő fogházbüntetésre, közügyek gyakorlásától eltiltásra, valamint az okozott kár megfizetésére tett indítványt a vádiratában – tájékoztatott dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője. Hozzátette, az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt majd. 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában